Bloggnorge.com // 365Fri
Start blogg

365Fri

Turid og Mats har pakket og dratt

Camping

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet fredag 22. januar , 2016 kl. 02:09

image

image

Campingbilen ruller jevnt og trutt over New Zealands sørlige øy.

Som så ofte sagt, dette landet er slett ikke ulikt Norge. Det var derfor heller ikke uventet at sommeren kan være lunefull. Men huttetu, at det skulle bli SÅ kaldt?! Og SÅ vått?! Og SÅ vindfullt?! En natt våknet vi av at hele bilen ristet i full storm. Kvelden hadde for en gangs skyld vært varm og vindstille, så vi var totalt uforberedt på stormangrepet. I svarte natta måtte vi ut og jakte på bord, sko, håndduker og annet stæsj som vi hadde latt ligge ute. I mørket så vi flakkende lys fra andre som tydeligvis var ute i samme ærend. Vi fikk utrolig nok redda alt, men – den verst tenkelige skade hadde skjedd: tuppen på fluestanga var knekt! Sorgen var som man kan tenke seg stor. Den hadde jo ikke engang hatt fisk på! Men, lykken kan snu. Da vi kom til neste camp slumpa vi til å havne ved siden av en engelskmann. En engelskmann som var fluefisker med bilen full av utstyr, profesjonell fiskeguide, god erfaring med tilleggende elver og en ekte gentleman. I løpet av få timer var fiskestanga like hel og første glitrende vakre ørret satt på kroken. Noen ganger er det sannelig kort vei mellom bunnløs fortvilelse og euforisk glede.

Fisherman's friend

Fisherman’s friend

Fiskeskrøner i solnedgang

Fiskeskrøner i solnedgang

Som enhver god nordmann vet finnes det ikke dårlig vær, bare dårlige klær. Og der tar vi selvkritikk. Innholdet i kofferten bærer sterkt preg av 8 måneder i tropisk klima. Her er det ull som gjelder og det finns det jo nok av.

Drop-in hos frisøren

Drop-in hos frisøren

 

På en kjølig kveld kan man trekke seg tilbake til salongen

På en kjølig kveld kan man trekke seg tilbake til salongen

8 måneders badesesomg over...

8 måneders badesesomg over…

Men det du ikke kan kle deg unna er sandfluene. Glem mygg, klegg, knott og annet utøy. Sandfluene går dem alle en høy gang. Sandfluene er nådeløse. De er bittesmå og biter som gale. Og er årsaken til at vi snart må forlate vestre og midtre deler av øya. Det sies at de ikke er å finne på østkysten.

Vi har reist på kryss og tvers og New Zealand har virkelig mye å by på. Mange lar seg storligen imponere av fjell og fjorder, og flott er det jo, men vi synes nok kanskje en vestlandsfjord er vel så vakker. Men man får andre ting på kjøpet. Vårt lille fjordcruise i Milford Sound ble plutselig en helt annerledes og eksotisk opplevelse da vi var så heldige å møte på en flokk glade delfiner. De hadde tydeligvis funnet et bra matfat der inne i fjorden og var i godt humør. De ga oss et kjempeshow med hopping og snurring, synkront og i rekke, de surfet på bølgene og så ut til å virkelig kose seg. De holdt seg rett ved båten så vi hadde topp utsikt til denne helt uforglemmelige dansen!

image

image

Milford Sound

Milford Sound

Ellers har vi sett de komisk utseende lamaene, vi blir som regel møtt av sprettende kaniner når vi stikker hodet ut av vårt fasjonable hjem om morgenen og vi har vært tett på seler. De lukter ikke godt… De er skikkelig klumsete til å ta seg fram på land, men jeg må innrømme at da en brølte mot meg og kom i min retning spurta jeg veldig fort opp skråningen.
Østkysten er kjent for kolonier av sjøløver og pingviner, vi håper virkelig å finne noen av de raringene når vi snart drar den veien.

Søt men illeluktende

Søt men illeluktende

image

Uforskammet søt

Ikke lett å lære en gammel hane nye triks

Ikke lett å lære gammel hane nye triks

Av uvanlige arter skal vi heller ikke glemme gjengen med vaskeekte gullgravere vi møtte på deres lokale pub i Rapahue. Vi parkerte der en natt for å se Pancake Rocks rett i nærheten. Dette er veldig spesielle fjellformasjoner tæret vann og tidens tann og hvor vannet også har laget såkalte blow holes i berget. Vannet spruter opp som geysirer og lager en dyp buldrende lyd. Spesielt og fint å se på.
Men altså, på puben holdt en gjeng gullgravere til og her var det liv. De var gamle med store røde neser og drakk non-stop.
På musikkanlegget kjørte gamle gode 70-tallslåter og når refrenget kom stemte alle i og sang så taket nesten løftet seg. Plutselig kom blinkende diskolys igang og det var ingen ende på begeistringen da en røykmaskin begynte å gjøre sitt. Dama bak baren tok seg en shot nå og da og helte raust opp til alle som kom for påfyll. Da vi ruslet strandveien hjem til campingen var kvelden enda ung og stemningen sto til gull :-D

Pancace rocks

Pancace rocks

Mount Roy

Mount Roy

Key Summit

Key Summit

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.